15 Ocak 2015 Perşembe

ŞİVEYDİZ

Kışın bana göre yenilebilecek,hem en lezzetli,hem de en faydalı yemektir ŞİVEYDİZ.Sebzesi var,baklagili var,proteini var, daha ne olsun! Ailece çok severiz hatta annem;yazın yemek içinde buzluğa kaldırır sarımsak ve soğanı.Çok değişik ve bir o kadar da faydalı bir yemektir.Az bir miktarda olsa pişirip yemenizi tavsiye ederim.Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun...

Malzemeler:
1 Kg taze soğan
1 Kg taze sarımsak
1/2 kg koyun kuşbaşı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 paket süzme yoğurt 
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz

Üzeri için:
Tereyağ,zeytinyağı
Kuru nane ve karabiber

Yapılışı:
Et yumuşayana kadar pişirilir.Üzerine 2 cm uzunluğunda kesilmiş sarımsak ve soğanlar ilave edilir.(yeşil kısımları alınmayacak,yalnız beyaz kısımları kesilecek) Yumuşayınca nohut ilave edilir.Ayrı bir kapta;yoğurt,yumurta ve un iyice çırpılır,yavaş yavaş yemeğin suyundan eklenir,iyice karıştırılıp ılıtılır.Sonra tencereye ilave edilir.1-2 taşım kaynatılır ve üzerine yağda yakılmı nane ve karabiber eklenerek sıcak sıcak servis edilir.Yanında pirinç pilavı ile nefis olur:)


2 yorum:

  1. En kısa zamanda deneyeceğim. Güzel bir yemeğe benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olun beğeneceksiniz :) Şimdiden afiyet olsun...

      Sil