21 Ağustos 2015 Cuma

Kayseri Tava

         Seneler seneler önce annem ve babam Ankara'ya gittiklerinde bir lokantada karşılaşmışlar bu yemekle.Annem çok beğenmiş,babam aşçıdan tarifini rica etmiş.O gün bugündür bizim evde yazları bol bol yapılan bir yemektir ve ailece çok sevilir.

Malzemeler:

10 iri domates
3 yeşil biber
2 kırmızı biber
bol sarımsak 
Kuşbaşı koyun eti
1 kuru soğan
Salça,yağ,tuz,karabiber,su
İstenirse biraz kekik ve kimyon (ben tabi ki kullanıyorum:))

Yapılışı:

Etler önce kavrulur ve biraz su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirilir.Üzerine yağ ile ince kıyılmış soğan eklenir ve kavrulur,salça eklenir.1-2 karıştırıp,kabukları soyulup iri iri doğranmış,domates ve tohumsuz doğranmış biberler eklenir.Sarımsak,baharatlar ilave edilir.domateslerin cinsine göre çok az bir su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Yanında şehriyeli pirinç pilavı ile servis edilir.Nefis bir yemektir,tavsiye edilir :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder