29 Ağustos 2015 Cumartesi

Gül Aromalı Kağıtta Kek

         Şimdi bazıları tarifin adını görür görmez "cupcake" onun ismi diyecek ama yok işte öyle değil.Burası Türkiye ve dilimiz Türkçe! İngilizler bizim dilimizle isim veriyorlar mı yaptıklarına,biz neden verelim?Nolur dilimize ve kültürümüze sahip çıkalım!Çarşıya çıkınca bakıyorum,sanırsın küçük Amerika; neredeyse Türkçe tabela yok.Nedir bu batı özentisi?Kimliksizliğimizin işareti bu,başka birşey değil!Neyse bu konuda çok doluyum,o yüzden fazla uzatmayayım.

          Böyle porsiyonluk pastaları oldum olası sevmişimdir;servisi kolay,artık derdi yok ve çok şıklar.Yıllardır uyguladığım bir tariftir bu ama azıcık değişiklik istedi canım ve içine gül suyu ekledim.Gerçekten nefis oldu.Daha önce hazırladığım kokulu gül yaprakları ile servis edince de tamamlanıyor lezzet.

           Kuru gül Yapraklarının yapılışı;yıkanmış ve yaprak yaprak ayrılmış gül yapraklarına fırça ile yumurta akı sürüyor,toz şeker serpiyor ve kurumaya bırakıyorum.Sonra kapaklı bir kutuda buzdolabında muhafaza ediyorum.

Gelelim kekimizin tarifine;

Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı pudra şeker
1 su bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Yarım kahve fincanı gül suyu (yoğun bir aroma isteyen artırabilir)

Üzerine:
1 paket sade krem şanti
1/2 su bardağı süt
Yarım kahve fincanı gül suyu

Yapılışı:
Yumurta ile şeker köpürene ve şeker eriyene dek çırpılır.En son un ve kabartma tozu olmak üzere diğer malzemeler eklenir.Kağıtlara yarısına gelecek kadar harç konur 175 dereceye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyunca süt ile köpürtülmüş şanti ve Gül yaprağı ile süslenir.Afiyet olsun...



1 yorum:

  1. Gerekli, gereksiz yerlerde İngilizce isimler gerçekten rahatsız edici. Ancak, burada durum başka. Biz de kendimize ait yemeklerimize İngilizce ad koymuyoruz. Kapkek dışarıdan gelmiş bir tarif. Adı da bu yüzden İngilizce. Söylendiği şekliyle yazılırsa "Kapkek" olarak Türkçe'ye uygun gibi. Kekleriniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil