1 Mart 2015 Pazar

MÜKEMMEL İNSAN


Dünyada yaşayan 7 milyar insanın vücudu tek bir hücreden meydana gelen, üstün teknoloji ile donatılmış ve en gelişmiş fabrikalardan daha kusursuz bir yapıya sahip bir yaratılış harikasıdır. insan vücudundaki sistemler ve organlar incelendiğinde kusursuz ve dengeli yaratılışın delilleri daha yakından görülecektir.

Eklemlerimiz deki sıvıyı araba motorlarında ki yağın yerine kullanabilsek en kaliteli motor yağının oluşturduğu sürtünmeden % 700 daha az sürtünme oluşacaktır.

Kulaktaki dengeyi sağlayan kemiklerin duyarlılığında  bir bomba yapılsa bunun üstüne toz konsa bile patlayabilme yeteneğine sahip olacaktır.

Göz kalitesinde bir fotoğraf makinesi yapılsa çekeceği en kötü görüntünün bilgisayarda kaplayacağı alan  1Gb 353 Mb olacaktır.

İnsanın en güçlü kası dildir.
Dil kası kadar güçlü bir makine yapılsa o makine kendi ağırlığının 350 katı yükü kaldırabilir.
Eğer insan vücudunda bulunan 600 kası aynı anda aynı yöne hareket ettirseydi 25 ton ağırlığı tek başına kaldırabilirdi.

İnsanların sinir sistemlerindeki sinirlerin elektriksel iletim hızlarını internet hattına aktarabilsek 1 Gb dosyanın bilgisayara indirilmesi 10 saniye sürer.

İnsan akciğerleri özelliğinde bir klima yapılsa havada hiç bakteri kalmayacak ve hava %100 de temiz olacaktır.

Her hücre bölünmesinde 3 milyar harften oluşan 1 milyon sayfalık 1000 ciltlik bir kütüphane olan DNA saniyeler içinde kusursuz  kopyalanır. Tek bir harfin kopması senin felç olman demektir. En gelişmiş bilgisayar 1 milyon sayfalık  1000 ciltlik bir kütüphaneyi kaç günde kopyalar hiç düşündün mü?



İnsan gözü dijital bir kamera olsaydı  576 megapiksel olurdu. Piyasada bulabileceğiniz en gelişmiş kamera 80 megapiksel DSLR dir. Fiyatı 34.000 dolardır. Ayrıca uzmanlar insan gözünün 10 milyon farklı rengi ayırt edebildiğini tahmin etmektedir.

Havanın açık olduğu bir gece gökyüzüne bakarsanız Andromeda galaksisini görebilirsiniz.  Bu gözlerinizin küçücük bir ışık hüzmesini yakalayabilecek kadar hassas ve güçlü olduğu anlamına gelir. Zira bu komşu galaksi 2.5 milyon yıl uzaktadır.

Tek bir sinir hücresi aynı anda 200.000 den fazla bilgiyi nakleder. Beynin iki yarım küresi arasında ise saniyede 4 milyar bilgi alışverişi gerçekleşir. Beyinde hafızaya kaydedilen her an 100 milyar sinirin saatte ortalama olarak 40 km hızla yaptığı 1.000-500.000 arasındaki bağlantı sayesindedir.  Ayrıca ortalama bir ömür boyunca beyninizin uzun dönem hafızası 1 kuadrilyon ( 1milyon x 1milyar)  ayrı bit bilgiyi tutabilir.

İnsan vücudunda 100 trilyon hücrenin her birine kan ulaştıran 96.000 km lik bir damar ağı vardır. Orta büyüklükteki bir binada ancak bir kaç kilometrelik boru döşelidir. Bu uzunluk dünyayı ekvatordan itibaren iki defa çevirebilecek bir uzunluktur.

Sadece akciğerlerde  300 milyon kılcal damar bulunur ki eğer bunlar uç uça eklense 2400 km lik bir uzunluğa ulaşır.  Beyindeki kılcal damarların uzunluğu ise yaklaşık 650 km dir bu da İstanbul-Denizli arası kara yolu mesafesi kadardır.

Bir böbreğimizin ağırlığı ortalama 12 gramdır. Bir böbreğin içinde 1.200.00 nefron yani filtre bulunur: ve böbreklerimiz günde 170 litre kanı temizliyor.  Şimdi düşünün bir diyaliz makinesi ortalama 90 kilo 24 saat çalışırsa 72 litre kanı kabaca süzebiliyor ve bir kaç basit filtreye sahiptir.


İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için kanında 0.5 gr  kalsiyum olması gerekir. 80 kiloluk bir insan, kanında bulunan dolaşan yarım gramlık kalsiyuma muhtaçtır.

Beden ısımızın ayarlanması için trilyonlarca hücre mikro kalorifer gibi çalışır. Her hücrenin çalışma hızları tek tek denetlenir ve kontrol altına alınır.

Kan basıncımızın tehlikeli bir şekilde yükselmesi ve düşmesini engellemek için hücreler basınç ölçümleri yapar. Ve gerekli önlemleri almak için gece gündüz çalışır.

Akyuvarlar enfeksiyon yoksa boş durmaz, vücuttaki 100 trilyon hücrenin her birini günde birkaç defa kontrolden geçirerek vücut sağlığını kontrol ederler.

Bazı hücreler kanınızda bulunan su miktarını ölçerler. Bazı hücreler kanınızda bulunan şeker miktarını defalarca ölçer şeker miktarının dengelenmesi için binlerce hücreniz ayrı ayrı çalışır.

İnsan gözyaşı dünyanın en iyi dezenfaktanı dır. Antimikrobiyal madde içerir. Gözyaşının yokluğu demek korneanın kısa sürede kör olması demektir. Dünyada göz yaşına eşdeğer bir dezenfaktan daha yapılamamıştır.

İnsan derisindeki alıcılar belli bir süre sonra beyne, cilde temas eden madde ile ilgili uyarı göndermeyi durdururlar. Bu nedenle cildimizle sürekli temas halindeki giysileri veya kolumuzda taşıdığımız saati  sürekli olarak hissetmeyiz.


Akciğerlerinizdeki alveollerin yüzey gerilimlerini düşüren sürfkattan maddesi, akciğer hücreleri tarafından düzenli olarak üretilmezse sadece 2 dakika sonra ölürsünüz.

Uzaydan dünyaya demir gelmese o demiri bitkiler depolama özelliği olmasa ve siz bitkileri yiyerek demiri vücudunuza almasanız, hemoglobin üzerine 4' er demir atomu yapışmasa 2 dakika sonra ölürsünüz.

Herkes gün içinde farkında olmadan binlerce kez gözlerini kırpar. Bu hareket istem dışı olarak yapılır  ve bu  sayede gözler yoğun ışık temasından ve yabancı maddelerden korunur. İşlemin otomatik olarak yapılması da çoğu insanın farkında olmadığı büyük bir nimettir.

Ayrıca vücudumuzda o kadar karbon taşırız ki, bunları bir araya toplayıp kullanmak mümkün olsa 9000 adet kurşun yapabiliriz. 2200 kibrite yetebilecek kadar fosforumuz, 250 gramdan fazla sülfürümüz, bir kaşık dolusu magnezyumumuz, 5 cm boyunda bir çivi yapacak kadar demirimiz vardır. ayrıca vücudumuzda bulunan yağ ile 7 iri sabun kalıbı yapabiliriz.

Görüldüğü gibi insan vücudu içinde çok sayıda hassas denge vardır.  Birbirine tamamen bağlı çalışan bu sistemlerin, vücuttaki diğer sistemlerle olan kusursuz bağlantısı sayesinde insan hayati fonksiyonlarını hiç bir aksama olmadan gerçekleştirebilmektedir.

İnsan Allah tarafından belli bir düzen içerisinde yaratılmış, doğadaki en mükemmel, en karmaşık ve en olağanüstü sistemlere sahiptir. İnsan vücudunda kusursuz bir sistem kurulmuştur ve mükemmel bir şekilde işlemektedir. Hem de bizim hiç müdahalemiz olmadan, biz normal yaşamımıza devam ederken.  Evet biz insanlar gün içinde pek çok için peşinden koşarken bizim farkına bile varmadığımız bir sistem bedenin içinde çok kompleks olaylar gerçekleştirerek hayatımıza devam etmemizi sağlıyor.

Şimdi düşünelim ve sorgulayalım.

İnsan kalbinin atışını kontrol edemez. Kalp kendi düzeninde uzun yıllarca insanı hayatta ve ayakta tutar. Çeşitli salgılamalar yaparak kan şekerini ayarlayan ve ayrıca sindirime yardımcı olan pankreasın kontrolü de insanlar da değildir. İnsanın kontrolüne bırakılırsa bir kaç saniye nefes alması gerektiğini hatırlaması oldukça zordur. Hatta uyurken nefes almayı hatırlaması imkansızdır mesela. Karaciğerin tek bir hücresinde 500 farklı, hayati derecede  önemli ve insanın yaşaması için şart olan kimyasal işlemler gerçekleşir.  Bunu da hiç bir şekilde kontrol edemezsiniz.  Vücutta tek bir saniyede binlerce hormon belirli hücrelere haber gönderir, her bir hormon haber verir, hücrelerle haberleşir ve vücudun ihtiyacı olan salgıları oluşturur. Hem de sizden hiçbir talimat almadan sizin kontrolünüz dışında. 



Sonuç olarak insan vücudunda meydana gelen bu olaylar özel bir çaba göstermeden, hiçbir zorlukla karşılaşmadan yapılmaktadır. Hatta tüm bunlar olup biterken çoğu zaman kişinin haberi bile olmaz. Normal yaşantısına devam eder.  Allah evrendeki her şeyi her detayı gözeterek, tüm canlıları gereken özelliklere sahip olarak yaratmıştır. İnsan vücudu detaylı incelediğinde fark edilen tasarım Allah'ın yaratma sanatındaki mükemmelliğin ve yaratma sanatının bir delili olarak karşımıza çıkar. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder