28 Ağustos 2014 Perşembe

GAZİANTEP USULÜ LAHMACUN

MALZEMELER:
Yağlı kıyma
Maydanoz
Domates
Yeşil ve kırmızı biber
Sarımsak
Salça(mümkünse yalnızca biber salçası)
Tuz,karabiber,acı kırmızı pulbiber ve kimyon

YAPILIŞI:
 Kıyma dışındaki tüm malzemeler rondodan geçirilir veya et makinasında çekilir.Kıyma ve baharatlar eklenerek harç yapılır.Fırına yollanıp pişirtilir.Fırınlar bilmiyorsa evde un,su ve tuzdan oluşan bir hamur yapılır.Biraz dinlendirilip açılır,harç konarak genişletilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişirilir.Afiyet olsun :)
Not: Gaziantep lahmacunun özelliği sarımsaklı olmasıdır.Kışın ayrıca soğanlı lahmacun yaptırılır.Onun harcına da kıyma,soğan,bol ceviz,nar ekşisi konur ve çok ama çok nefis olur :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder