26 Temmuz 2015 Pazar

Gezi ve Beyraaaaaannnn!

          Bayram için şehir dışından gelen eşimin kardeşi ve ailesi bize geldiler.Hep beraber yedik içtik,gezdik,gördük ve gerçekten eğlendik.Sıcak ama çok sıcak havaya rağmen :) 
          Hemen bir gezi planı tertip ettik, malum ev sahibiyiz ve misafire hürmet esastır!Önce Dülük Baba içinde bulunan Biyolojik Gölete gittik.

Yeşil ve su biraraya geldi mi benim için en mükemmel mekan zaten...



Bence göletin kraliçesi bu güzel nilüferdi...




           Hafta içi olduğu için çok kalabalık yoktu,hafta sonu iğne atsan yere düşmez çünkü :)
Dülük babanın ardından Alleben Göletine gittik ama malum ev sahibi olduğumdan, yemek ve sofra hazırlığı derken fotoğraf çekmeyi unutmuşum :( Orda bir güzel piknik yaptık,çayımız,çekirdeğimiz ve karpuzumuz derken gece 23'e kadar oturduk.

          Gaziantep'in meşhur yöresel yemeği Beyranı merak ediyorlarmış,göletten dönerken Yesemek Restauranta girip birer Beyran yedik gece yarısı:) Çok beğendiler,acılı acılı,bol etli ve limonlu beyranı...



         Beyran; koyunun gerdan etinin 12 saat süreyle kendi yağı ve suyunda haşlanıp altına pirinç pilav konulup içine sarımsak ve kırmızı biber eklenen memleketimin eşsiz yemeği. Beyran çorba değildir tıpkı yuvalama gibi yemektir. Sabah 5'te yenilir,gece yarısı 1-2 de de ve iki öğün yerine geçer soğuk kış günlerinde içinizi ısıtır.Vedat Milor bu yemeği yedikten sonra ben buna puan verirsem diğer yemeklerle kıyaslamış olurum bu yemek kıyaslanamayacak kadar güzel demiş.Yolunuz bu taraflara düşerse yemeden gitmeyin derim naçizane:)

Bizim için güzel ve dolu dolu bir gündü umarım onlarda memnun kalmışlardır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder