BADEM
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki
iltihapları giderir.
Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
BAKLA
İdrar yollarını temizler.
Böbrek ağrılarını dindirir.
Böbrek iltihaplarını
giderir.
Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
BAL
Bal mide ve
bağırsak gazlarını gidererek kanı çoğaltır.
İdrarı söktürüp öksürüğü kesmesidir.
Bal vücudu güçlendirerek vücutta oluşan
rutubeti dışarı atar.
Damarları genişleterek kalbi güçlendiren bal, mide ve
bağırsaktaki artık maddeleri dışarı atar.
Felç ve yüz felcini önlüyor.
Zehirlenmelere karşı mukavemet gösteren bal, mideye ferahlık verir.
Öörek
otu ile beraber yenildiğinde sırt ağrılarını önlüyor.
Limonla içildiği
zaman nezlenin geçmesini sağlıyor.
Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde,
bakteri ve mantar oluşturmayan bal, birçok gıda içerisinde bozulmadan saklanan
bir özelliği sahiptir.
Süt ile karıştırılıp içilirse ağrıları kesiyor.
Gözün görme gücünü de
arttırıyor.
Romatizmalı hastalarda kullanıldığı zaman hastanın kısa sürede
iyileşmesini sağlıyor.
Bal içerdiği enzimler sayesinde de şişmanlığı önler.
BAMYA
Kabızlığı giderir.
İyi bakterilerin beslenmesini sağlar.aşırı kolesterol ve toksin seviyelerini düşürür.
Kan şekeri düzeylerini stabilize eder,diyabete karşı aktif koruma sağlar.
Gözlerde oluşan katarakt riskini azaltır.
Bağışıklık sistemini ve kemikleri güçlendirir.
Soğuk algınlığı ve öksürüğe doğal ilaç etkisi gösterir.
Akciğer ve boğazda meydana gelebilecek iltihaplanmayı giderir.
Bamyanın en büyük ve en önemli etkisi kanserden koruyucu olmasıdır.Özellikle; kolon,böbrek,akciğer ve ağız kanserlerinden korunmamıza yardımcı olur.
BARBUNYA
Barbunyanın içeriğinde; Çinko, demir, kalsiyum,Protein,,Karbonhidrat,Lif,Hücreler ve cilt için faydalı E vitamini bulunur.
Barbunyanın bileşiminde bulunan çinko, cilt lekeleri ile savaşır ve leke oluşmasını önler. Pürüzsüz ve parlak bir cilt için bu sebze birebirdir.
Posalı yapısı barsak kanserinin oluşumunu engeller.
Kan şekerini hızla yükseltmediği için diyabetli hastalarda uzun süre tokluk sağlar.
Tıpkı soya fasulyesi gibi izoflavon yönünden zengindir. İzoflavonlar kanser oluşmasına neden olan hücrelerin büyümesini engeller.
Barbunya yemeğinin üzerine konulan maydanoz, tesadüfi veya süslemek için değil, C vitamini bakımından zengin olduğundan, barbunyada bulunun demir emiliminin kolaylaşmasını sağlamak içindir.
BEZELYE
Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve
folik asit içerir. Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir. BİBER
Mideyi kuvvetlendirir.
İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.
Kanamaları önler.
BROKOLİ
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir.
Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur.
Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz.
Kadınlarda göğüs kanserini önler.
BUĞDAY
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından
elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir.
Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını
sağlar ve kabızlığı önler.
Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir.
Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır.
Besin değeri,
potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum
kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi
biraz daha zordur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder