Malzemeler:
2 su bardağı simit(ince bulgur)
4-5 kaşık toz sumak
1 kaşık nar ekşisi
3 adet taze soğan
3 adet taze sarımsak
1 Yeşil ve kırmızı biber
1 demet maydanoz
Biber ve domates salçası
Tuz,kimyon,karabiber,su
Üzerine: Zeytinyağı,kuru soğan,kırmızı pul biber
Yapılışı:
Simit yoğurma kabına konur,üzerine sumak ve baharatlar eklenir.Islanmasına yetecek kadar soğuk su eklenir ve yumuşatılır.İnce ince kıyılmış sebzeler (maydanoz dışında)ve salçası ilave edilerek yoğurulur.Tavada ince kıyılmış kuru soğan bol yağda pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine bol (mümkünse acı :)) pul biber ilave edilir.İyice yoğurulmuş kısırın üzerine önce ince kıyılmış maydanoz,onun üzerine de sıcak sıcak soğanlı biberli yağ ilave edilerek iyice karıştırılır.Yanında salata,ayran ve turşu üçlüsü ile servis edilir :)
Not:Ben sumağı bol tutuyorum o yüzden limona gerek kalmıyor,istenirse sumak yerine bol limon kullanılabilir.Salatayı yanında severim ben, diğer türlü çok karışık geliyor ama tercih size kalmış.Afiyet olsun...
valla akşam akşam canım çekti yarın hemen yapacağım
YanıtlaSilAslında hala çok geç değil ;) Neyse afiyet olsun şimdiden :)
SilAma benim için çook geeeçç:):):):)Napalım başka sefere inşalllah,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilhttp://hobidelisii.blogspot.com.tr/
Çok teşekkür ederim,Afiyet olsun :))
Sil