MALZEMELER:
1/2 kg pirpirim (semizotu)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1/2 kahve fincanı bulgur
1 kase haşlanmış nohut
salça,tuz,karabiber,zeytinyağı
YAPILIŞI:
Soğanlar ve biberler doğranıp zeytinyağında kavrulur.Rengi dönünce salça,domates ve ufacık kıyılmış sarımsak eklenir.Bir müddet hep beraber kavurduktan sonra bulgur ilave edilir,1-2 defa çevirdikten sonra ayıklanıp,yıkanmış ve iri parçalar halinde doğranmış pirpirim ilave edilir.Suyu ve baharatları da eklenen aş orta harlı ocakta pişmeye bırakılır.Piştikten sonra haşlanmış nohut,limon suyu veya limon tuzu eklenerek servis yapılır.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder